Ormekur

OrmekurValper og kattunger skal ha ormekur gjenntatte ganger. det er ikke uvanlig at de smittes med spolorm av mora. Ormekur virker ikke forebyggende, den dreper den ormen som er der nå.

 

Hunder

Valper bør behandles ved 2, 4, 6 og 8 ukers alder mot spolorm. Valpemora bør behandles samtidig. Valpene bør også behandles etter at de har forlatt valpemora og de andre valpene og har kommet til sitt nye hjem. Ca. ved 12 ukers alder. Og så en siste gang ved 6 måneders alder. Hunder behandles senere i livet bare med ormekur dersom orm er påvist i avføringen. Dette for å bekjempe resistensproblemer.
Dersom du lurer på om din hund har orm, trenger vi en avføringsprøve. Denne kjører vi en flotasjonstest på og ser på den i mikroskopet. Dersom veterinæren ser parasittegg behandles hunden. Tegn på at hunden har orm kan være avmagring, spiser mye eller er sulten hele tiden, har fått dårlig pels, dårlig allmenntilstand, hoste, diare eller oppkast. Av og til kan også ormen sees i oppkastet eller i analåpningen.

 

Katter

Kattunger bær behandles mot spolorm når de er 2, 4, 6 og 8 uker. Kattemoren bør behandles samtidig. Kattungene bør så behandles hos sine nye eier når de er ca. 12 og 16 uker. Katter generelt skal behandles når man ser at de har orm. Dette kan sees i oppkast som lang hvit spagetti eller oftere som riskorn i analåpningen eller i pelsen rundt denne.

Ormekurtabletter i Norge er reseptbelagte og man må kontakte klinikken for å få disse på resept.